Wil je als klusser zijnde gaan zagen met een decoupeerzaag? Veel klussers vinden het nogal sceptisch of een decoupeermachine wel geschikt is voor het grote en zware werk. Toch heeft de praktijk bewezen dat een decoupeerzaagmachine meer te bieden heeft dan velen in eerste instantie dachten. De techniek heeft zich namelijk de laatste jaren sterk ontwikkeld. Dat heeft veel uitwerking gehad op de kracht en de functionaliteiten van elektrisch gereedschap, waaronder natuurlijk de decoupeerzagen. Kortom een decoupeermachine heeft dus veel te bieden, maar waar kun je deze machine nou precies voor gebruiken? Een vraag die van een duidelijk antwoord moet worden voorzien. Tijd om eens drie belangrijke functies van deze zaagmachine te behandelen.

Scherpe bochten zagen

Allereerst is een decoupeerzaagmachine natuurlijk ontworpen voor het zagen van bochten. Dit is mogelijk dankzij het extra dunne zaagblad. Ideaal om bijvoorbeeld net als met een figuurzaag leuke vormen uit te zagen. Eerst even een mooie tekening van het internet uitprinten, overtekenen en dan zagen maar! Wel is het vaak lastig om die scherpe bochten te maken. Gelukkig beschikt deze zaagmachine over een pendelfunctie. Dit betekent dat de machine extra scherpe bochten kan zagen. Het aantal pendelstanden varieert van 3 tot 4 standen. Kortgezegd beweegt het zaagje nu niet alleen van boven naar beneden, maar ook van voor naar achter.

Rechte lijnen zagen

Een cirkelzaag is speciaal gemaakt voor het maken van rechte zaagsneden. Is dit met een decoupeerzaag ook mogelijk? Ja, het is wel zeker mogelijk om met een decoupeerzaagmachine rechte zaagsneden te maken. Mits je natuurlijk bent voorzien van het juiste materiaal. Allereerst kan een parallel- of langsgeleider uitkomst bieden. Ook is een vaste hand niet geheel overbodig, want dat is nou net wat de jongens van de mannen onderscheid. Om het verhaal kort te houden. Recht zagen met een decoupeerzaagmachine is mogelijk, maar voor echt super strakke zaaglijnen is een cirkelzaag de beste oplossing.

Schuin zagen

Je kunt natuurlijk op twee manieren schuin zagen. Allereerst door niet haaks, maar schuin op de lat te zagen. Dit wordt ook wel verstek zagen genoemd. Een andere manier is het schuin zetten van het zaagblad. Dit kan met de twee boutjes onder de voet van de zaagmachine. Draai de machine zo’n 45 graden en nu kun je een schuine zaagsnede maken. Handig voor wanneer je bijvoorbeeld twee platen mooi in elkaar wilt laten vallen, zonder dat één van de twee uiteinden zichtbaar is.

Er wordt veel gesproken over de verschillende soorten schuurmachines, maar wat als je nou gewoon meer tips wilt over een schuurmachine? In deze blog vertellen wij jou een aantal tips die je kunnen helpen bij het kopen of gebruiken van een schuurmachine. Het is niet zo dat deze tips voor elke situatie een aanvulling zijn, maar over het algemeen heb je er zeker wat aan. Er zijn in totaal 3 tips die wij gaan behandelen. Denk hierbij aan het huren van schuurmachines, gebruiken en kopen. Twee van de drie tips hebben betrekking op het verkrijgen van een schuurmachine, de andere is gericht op het gebruik ervan. Dit zal een tip zijn over hoe je effectiever of efficiënter kunt werken met een schuurmachine.

Schuurmachine huren

Een schuurmachine huren kan erg interessant zijn, maar wanneer kies je hier eigenlijk voor? Nou, allereerst is het belangrijk om te weten wanneer het winstgevend is. Zo kun je denken aan de gebruiksfrequentie, kwaliteit en investeringskosten. Onduidelijk? Het is belangrijk om te weten dat, wanneer de gebruiksduur erg kort is, je beter kunt kiezen voor huren. Andersom geldt natuurlijk dat je beter een schuurmachine kunt kopen wanneer de gebruiksduur lang is. Ook is huren verstandiger als je een machine wilt gebruiken van een hoge kwaliteit. De eisen zijn dan vaak erg specifiek en komen eenmalig voor. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een parketschuurmachine.

Schuurmachine kopen

Als je een schuurmachine wilt kopen moet je allereerst goed kijken naar de soorten. Zo bestaan er een heleboel verschillende soorten schuurmachines. De drie meest bekende zijn de vlak-, delta- en bandschuurmachine. De bandschuurmachine is geschikt voor de grote werkzaamheden en de delta schuurmachine voor het schuren van hoeken. Naast deze drie heb je ook nog schuurmachines bedoeld voor het schuren van ronde oppervlakken. Deze staan bekend als excenterschuurmachines. De naam geeft al aan dat deze schuurmachines werken met een ronde schuurzool, welke een excenterbeweging maakt.

Schuurmachine gebruiken

Zelfs na je aankoop ben je nog niet klaar, want weet je wel hoe je een schuurmachine precies gebruikt? Met schuren kan er in principe minder misgaan dan wanneer je bijvoorbeeld gaat zagen. Het grootste probleem dat je kunt creëren is het te veel weg schuren. Dit kan gebeuren wanneer de bandschuurmachine zich in het hout vreet. Gelukkig is dit makkelijk te voorkomen met een schuurraam. Ook heeft de korrelgrootte van het schuurpapier veel invloed op de mate van afname.

Getagd met ,

Op zoek naar een goede partner in horecaverhuur? Kies dan voor Breukers Horecaverhuur. Zij zijn gespecialiseerd in alle soorten horecaverhuur. U krijgt van hen advies op maat voor alle soorten feesten en partijen. Om het feest compleet te maken, hebben ze zelfs nog een groot assortiment dranken!

Alle soorten horecaverhuur

Bij Breukers Verhuur kunt u terecht voor alles wat betreft evenementenverhuur. Zo kunt u alles voor uw barbecue huren, maar ook o.a. een podium, feesttent, meubilair, een toiletwagen, of alleen glaswerk. Dit kan voor bijvoorbeeld bruiloften, zakelijke evenementen, maar ook voor de particulier die een tuinfeest geeft. Voor uw tuinfeest kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een feesttent, barbecue, glaswerk en bestek. U kunt er zelfs voor kiezen dranken af te nemen uit het grote assortiment van Breukers. Zo hoeft u zelf de deur niet uit om het in te kopen. Een ander voordeel van Breukers Horecaverhuur is dat ze alles professioneel komen opbouwen, maar ook weer afbouwen. Zij nemen u dus al het werk uit handen!

Wat heb ik allemaal nodig voor mijn evenement?

Bij Breukers bent u niet alleen aan het juiste adres voor al uw evenementenverhuur, maar ook voor advies. Een evenement of feest organiseren is erg veel werk en u kunt dus makkelijk wat vergeten. Breukers Horecaverhuur denkt graag met u mee en u mag al uw vragen aan hen voorleggen. Vraag dus snel een vrijblijvende offerte aan, en u hoeft zich geen zorgen meer te maken over uw evenement!

Getagd met , , ,

Er zijn steeds meer mensen die dure vloerkleden via het internet bestellen. Het is een stukje makkelijker, omdat je zelf niet naar de winkel hoeft om het vloerkleed te kopen en deze meestal binnen een dag bij jou afgeleverd wordt. In dit artikel wil ik het gaan hebben over het bestellen van een vloerkleed online, waar je aan moet denken en wat je vooral wel en niet moet doen.

Denk aan de afmetingen

Zoals je zelf kunt nagaan is de afmeting van het vloerkleed belangrijk. Past hij wel in de kamer? Is hij niet te groot? Dit is misschien wel het nadeel aan een vloerkleed online bestellen dat je niet zeker weet of die goed in huis staat. Daarom is het verstandig om alleen zaken te doen met webwinkels die gratis retourneren. Doe je dit niet, dan zal je zelf voor de verzendkosten moeten opdragen. Met een klein product zijn die niet zo heel hoog, maar dat ligt bij een vloerkleed wel even iets anders.

Verder zal je een poging moeten wagen om een inschatting te maken van hoe de vloerkleed in de woonkamer (of waar je hem ook neer wilt leggen) zal staan. Dit kan soms erg lastig zijn, waardoor het resultaat uiteindelijk tegenvalt en je het vloerkleed terug moet sturen. Maar in sommige gevallen is het ook het tegenovergestelde het geval. Als een vloerkleed niet bevalt, stuur hem dan wel gewoon terug. Het zou zonde zijn om een vloerkleed in huis te hebben waar je niet blij van wordt.

Zelf heb ik een aantal webwinkels waar ik graag vloerkleden mag komen. Via de link kom je bij deze webwinkel terecht.

Veel Nederlanders prefereren de IKEA voor het kopen van meubels. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar ik ga liever op zoek naar ‘echte meubels’. Met ‘echte meubels’ bedoel ik meubels die op maat gemaakt zijn. In dit artikel zal ik jou meer vertellen over meubels die je via het internet kunt kopen en die voor mij onder de noemer ‘echte meubels’ vallen.

Het voordeel van meubels op maat

Bij IKEA is de kans klein dat je meubels op maat koopt. Dat is jammer, want elk huis is anders en heeft daarom ander meubilair nodig. Wanneer jij een ruim huis hebt, is het fijn om jouw meubilair hier op aan te passen. Persoonlijk raad ik je daarom aan om meubels op maat te laten maken. Je gaat er veel plezier aan beleven, het is de investering meer dan waard en de meubels gaan jaren mee in tegenstelling tot de meubels van de IKEA.

Meubels zijn over het algemeen behoorlijk duur. Daarom kiezen mensen ervoor om hun meubels ergens anders te kopen waar het goedkoper is. Op zich is er niets mis met deze gedachte maar ik weet zeker dat ik mijn meubels in verhouding goedkoper inkoop dan mensen die naar de IKEA toe gaan. Met de meubels die ik koop kan ik jarenlang doen. Natuurlijk betaal ik veel meer geld, maar als ik een kast koop voor 1000 euro waar ik 20 jaar mee doe of een kast van 200 euro waar ik 2 jaar mee kan doen dan is de keuze voor mij snel genoeg gemaakt.

Zelf ben ik erg fan van de meubelen landelijke stijl. Deze mensen verkopen goede meubelen, die er stijlvol uit zien en jarenlang mee gaan. Wil je meer weten over meubelen landelijke stijl? Klik dan even op de link.

Een trend die je de laatste tijd enorm veel ziet zijn meubels en accessoires van steigerhout. Denk hierbij aan hondenhokken, banken, tafels, fotolijsten, vloeren en meer! Veel mensen kopen hun producten van steigerhout online, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan met steiger planken.

Wat kun je zoal maken van steigerhout planken?
Je kunt oneindig veel meubels en accessoires maken van het materiaal steiger hout. Je kunt er voor kiezen om een soort boekenplank te maken, maar je ziet ook wel eens mensen hele tuinsets in elkaar zetten. Je kunt het klein aanpakken, maar ook grootst. Vandaar dat dit een erg leuke uitdaging is, je kunt er alle kanten mee op. Houten tuinmeubels van steiger, speelhuisjes van steigerhout, hondenhokken of vloeren: het is allemaal mogelijk.

Er zijn online ontzettend veel blogs en video’s te vinden waarin mensen vertellen over hun DIY (Do-it-yourself) project. Vaak laten ze zien stap voor stap zien met welke materialen ze welk eindresultaat hebben gecreëerd. Dit kan door middel van een stapsgewijs artikel, maar er zijn ook tal van filmpjes te vinden waarin men laat zien hoe ze van een aantal steigerhout planken naar een complete tuinset gaan. Hier zitten namelijk nogal wat stappen tussen, voordat het uiteindelijke resultaat wordt bereikt.

Het aanbod steigerhout
Planken van steigerhout zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, diktes, lengtes en prijzen. Zo zijn er steigerplanken van Midden Europees vuren in de kleuren wit en grijs van verschillende lengtes. De meest populaire kleuren zijn grijs en wit steigerhout, omdat je hier eindeloos mee kunt experimenteren. Of het nou uiteindelijk een bank, een bijzet tafel of een hondenhok wordt: een grijze of witte kleur is nooit verkeerd en zal nooit misstaan.

Geen inspiratie…
Wil je graag aan de slag met steigerhout, maar weet je niet zo goed wat je zou kunnen maken van deze planken? Neem dan eens een kijkje online. Er zijn ontzettend veel nuttige artikelen, afbeeldingen, video’s en blogs te vinden waar je meer dan genoeg inspiratie uit kan opdoen. Wat daarnaast ook een goede tip is, is Pinterest! Zoek eens op termen als ‘Steigerhout DIY’ of ‘meubels steigerhout’ en je komt tal van foto’s tegen waar je meer dan genoeg inspiratie uit kan opdoen.

Pas geleden heb ik een gietvloer bestelt en ik zal je vertellen waarom ik deze vloeren zo prettig vind. Een aantal buren en vrienden van me hebben hetzelfde gedaan, omdat regelmatig bij mij over de vloer komen en erg enthousiast raakte over de voordelen van mijn gietvloer. In dit artikel wil ik je op de hoogte brengen van de voordelen die gietvloeren met zich meebrengen. Lees verder en kom erachter of een gietvloer iets voor jou is.

Sinds een maand heb ik een betonnen gietvloer. Het werkt allemaal fantastisch. Binnen twee dagen was de vloer geplaatst en we zijn zeer tevreden over zowel de plaatsing als over de kwaliteit van de gietvloer. De vloer voelt goed aan, ziet er mooi glanzend uit en daarnaast kunnen onze kinderen door het geluiddempende materiaal heerlijk met elkaar spelen. Persoonlijk raad ik iedere familie met jonge kinderen een gietvloer aan, maar uiteraard heeft iedereen andere voorkeuren.

Het enige waar je goed op moet letten is dat je iemand aanneemt die precies weet hoe het een gietvloer moet leggen. Doet hij of zij dit niet goed dan bestaat er een kans dat er zich problemen voordoen: het leggen van een gietvloer vraagt namelijk om uiterste precisie en daarom is het belangrijk dat je een vakkundig bedrijf inschakelt.

Zelf heb ik gekozen voor een beton gietvloer. Maar je zou ook kunnen kiezen voor woonbeton, dat werkt over het algemeen ook wel prima. Het beste kun je in een showroom kijken om erachter te komen waar jouw voorkeuren liggen.

Zoldertrappen zijn er in allerlei soorten en maten. In dit artikel wil ik jou meer gaan vertellen over zoldertrappen, zodat je een zoldertrap van kwaliteit in huis haalt. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je op moet letten op het moment dat je een zoldertrap gaat kopen. Lees met ons verder en zorg in er in ieder geval voor dat jij niet de fouten maakt die andere mensen al gemaakt hebben.

Kies altijd voor een goed houtsoort

Alhoewel tropisch hardhout misschien niet de meest ecologische keus is, is het heer en meester op het gebied van kwaliteit. Daarnaast is hardhout over het algemeen redelijk goedkoop, waardoor de prijs/kwaliteitsverhouding perfect is. Als je liever niet voor hardhout gaat wegens morele redenen dan kun je kiezen voor hout van eiken. Dit is misschien iets mindere kwaliteit, maar dan weet je wel zeker dat je een milieubewuste keuze hebt gemaakt.

Ga altijd met meerdere leveranciers in gesprek

Een andere tip die we jou willen meegeven is dat je altijd met meerdere leveranciers in gesprek moet gaan. Dit kan jou helpen met het vinden van de beste prijs. Alhoewel je ook in je achterhoofd moet houden dat het bij zoldertrappen niet altijd om de goedkoopste prijs moet gaan. Zeker omdat de goedkoopste prijs niet altijd de kwalitiefste keuze is.

Onlangs heb ik zelf een zoldertrap gekocht op de website over zoldertrap kopen. Deze website heeft een uitgebreid assortiment met meerdere zoldertrappen. Ook kun je hier iemand mee laten komen die de trap voor jou installeert. Mocht je dit liever zelf doen dan wordt er op de website tekst en uitleg gegeven hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Wil je in je nieuwe huis een stijlvolle vloer laten plaatsen? Of ben je als eigenaar van een bedrijf op zoek naar een robuuste ondergrond in je filiaal? Dan is een gietvloer van Gietvloer Gorinchem een ideale oplossing. Op het gebied van betonvloeren en overige vloeren is dit bedrijf het beste in de regio. Dit komt doordat uitstekende service en jarenlange ervaring bij hen hand in hand gaan. Ook zijn de gietvloeren bijzonder volledig: je zult niet zo snel een ander bedrijf vinden dat deze prijs-kwaliteitverhouding kan aanbieden.

Gietvloeren voor woning en werken

Als je een vloer wilt die niet alleen sterk en robuust is, maar ook hartstikke stijlvol, dan is een gietvloer een uitstekende keuze. Niet voor niets zie je tegenwoordig dat veel bedrijven voor een sterke betonvloer kiezen. Ook past het helemaal bij het wonen van nu dat moderne huizen voorzien worden van een gietvloer. Gietvloeren passen hierbij niet alleen in de keuken of de garage, maar ook wordt het steeds populairder voor in de woonkamer of zelfs de slaapkamer.

Gietvloeren zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Hierbij valt te denken aan beton gietvloeren en cementgebonden gietvloeren, maar ook epoxyvloeren en Pandomo vloeren komen voor. Vloeren van beton of met een betonlook hebben een wat meer industriële uitstraling. Met epoxyvloeren en Pandomo vloeren kun je eigenlijk alle kanten op. Dit wordt dan ook wel woonbeton genoemd: deze gietvloeren zijn verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren, zodat ze geschikt zijn voor elk interieur.

Gietvloer laten plaatsen in Gorinchem

Of je nu een betonvloer, epoxyvloer, of coatingvloer wilt, bij Gietvloer Gorinchem zit je goed. Je kunt gemakkelijk een vrijblijvende offerte aanvragen. Zo weet je van tevoren wat je kunt verwachten qua prijs en invulling. Wat vaststaat is dat Gietvloer Gorinchem beschikt over ervaren professionals die de gietvloer uitstekend kunnen plaatsen.

Getagd met

Wie een beetje een bedrijf wilt runnen heeft natuurlijk een kantoor nodig. Als zelfstandigen en nieuwe bedrijven ergens bij zweren dan is het natuurlijk wel dat ze een eigen kantoor willen, die de sfeer en stijl ademt van het bedrijf zelf. Het is niet voor niets dat je juist zelf zo hard werkt aan een imago, dit moet natuurlijk stralen uit alles wat je hebt en doet. Daarom is het misschien zelfs zo belangrijk om ook al na te denken over het interieur van je kantoor. Maar dit kan al snel een behoorlijk pittige investering worden. Eentje waar je niet zomaar overheen komt.

Denk verder

Misschien is het daarom slim om eens na te denken over interieurverhuur. Bedrijven die zich bezig houden met interieur verhuur weten als geen ander wat het probleem is waar je me zit. Door gebruik te maken van interieurverhuur kun je een ruimte al aan kleden en vorm geven zonder dat je daar de hoofdprijs voor betaalt. Dus misschien is interieur verhuur wel hét antwoord voor jou wanneer het aankomt op je eigen kantoor.

Wees de slimmerik

Wees dus de slimme ondernemer en investeer in interieurverhuur, zodat je precies weet wat je ervoor krijgt. Door gebruik te maken van interieur verhuur kun jij het kantoor krijgen waar je nu al over droomt, zonder dat je jezelf rot investeert en nog voordat je ook maar enige winst hebt gemaakt al verliezen draait. Dat zou al helemaal zuur zijn, denk je ook niet? Ga op zoek naar de specialisten die je dit kunnen bieden.