Wees creatief met steigerhouten planken!

Een trend die je de laatste tijd enorm veel ziet zijn meubels en accessoires van steigerhout. Denk hierbij aan hondenhokken, banken, tafels, fotolijsten, vloeren en meer! Veel mensen kopen hun producten van steigerhout online, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan met steiger planken.

Wat kun je zoal maken van steigerhout planken?
Je kunt oneindig veel meubels en accessoires maken van het materiaal steiger hout. Je kunt er voor kiezen om een soort boekenplank te maken, maar je ziet ook wel eens mensen hele tuinsets in elkaar zetten. Je kunt het klein aanpakken, maar ook grootst. Vandaar dat dit een erg leuke uitdaging is, je kunt er alle kanten mee op. Houten tuinmeubels van steiger, speelhuisjes van steigerhout, hondenhokken of vloeren: het is allemaal mogelijk.

Er zijn online ontzettend veel blogs en video’s te vinden waarin mensen vertellen over hun DIY (Do-it-yourself) project. Vaak laten ze zien stap voor stap zien met welke materialen ze welk eindresultaat hebben gecreëerd. Dit kan door middel van een stapsgewijs artikel, maar er zijn ook tal van filmpjes te vinden waarin men laat zien hoe ze van een aantal steigerhout planken naar een complete tuinset gaan. Hier zitten namelijk nogal wat stappen tussen, voordat het uiteindelijke resultaat wordt bereikt.

Het aanbod steigerhout
Planken van steigerhout zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, diktes, lengtes en prijzen. Zo zijn er steigerplanken van Midden Europees vuren in de kleuren wit en grijs van verschillende lengtes. De meest populaire kleuren zijn grijs en wit steigerhout, omdat je hier eindeloos mee kunt experimenteren. Of het nou uiteindelijk een bank, een bijzet tafel of een hondenhok wordt: een grijze of witte kleur is nooit verkeerd en zal nooit misstaan.

Geen inspiratie…
Wil je graag aan de slag met steigerhout, maar weet je niet zo goed wat je zou kunnen maken van deze planken? Neem dan eens een kijkje online. Er zijn ontzettend veel nuttige artikelen, afbeeldingen, video’s en blogs te vinden waar je meer dan genoeg inspiratie uit kan opdoen. Wat daarnaast ook een goede tip is, is Pinterest! Zoek eens op termen als ‘Steigerhout DIY’ of ‘meubels steigerhout’ en je komt tal van foto’s tegen waar je meer dan genoeg inspiratie uit kan opdoen.