Handige schuurmachine tips

Handige schuurmachine tips

Er wordt veel gesproken over de verschillende soorten schuurmachines, maar wat als je nou gewoon meer tips wilt over een schuurmachine? In deze blog vertellen wij jou een aantal tips die je kunnen helpen bij het kopen of gebruiken van een schuurmachine. Het is niet zo dat deze tips voor elke situatie een aanvulling zijn, maar over het algemeen heb je er zeker wat aan. Er zijn in totaal 3 tips die wij gaan behandelen. Denk hierbij aan het huren van schuurmachines, gebruiken en kopen. Twee van de drie tips hebben betrekking op het verkrijgen van een schuurmachine, de andere is gericht op het gebruik ervan. Dit zal een tip zijn over hoe je effectiever of efficiënter kunt werken met een schuurmachine.

Schuurmachine huren

Een schuurmachine huren kan erg interessant zijn, maar wanneer kies je hier eigenlijk voor? Nou, allereerst is het belangrijk om te weten wanneer het winstgevend is. Zo kun je denken aan de gebruiksfrequentie, kwaliteit en investeringskosten. Onduidelijk? Het is belangrijk om te weten dat, wanneer de gebruiksduur erg kort is, je beter kunt kiezen voor huren. Andersom geldt natuurlijk dat je beter een schuurmachine kunt kopen wanneer de gebruiksduur lang is. Ook is huren verstandiger als je een machine wilt gebruiken van een hoge kwaliteit. De eisen zijn dan vaak erg specifiek en komen eenmalig voor. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een parketschuurmachine.

Schuurmachine kopen

Als je een schuurmachine wilt kopen moet je allereerst goed kijken naar de soorten. Zo bestaan er een heleboel verschillende soorten schuurmachines. De drie meest bekende zijn de vlak-, delta- en bandschuurmachine. De bandschuurmachine is geschikt voor de grote werkzaamheden en de delta schuurmachine voor het schuren van hoeken. Naast deze drie heb je ook nog schuurmachines bedoeld voor het schuren van ronde oppervlakken. Deze staan bekend als excenterschuurmachines. De naam geeft al aan dat deze schuurmachines werken met een ronde schuurzool, welke een excenterbeweging maakt.

Schuurmachine gebruiken

Zelfs na je aankoop ben je nog niet klaar, want weet je wel hoe je een schuurmachine precies gebruikt? Met schuren kan er in principe minder misgaan dan wanneer je bijvoorbeeld gaat zagen. Het grootste probleem dat je kunt creëren is het te veel weg schuren. Dit kan gebeuren wanneer de bandschuurmachine zich in het hout vreet. Gelukkig is dit makkelijk te voorkomen met een schuurraam. Ook heeft de korrelgrootte van het schuurpapier veel invloed op de mate van afname.

Getagd met ,