Het vinden van de juiste makelaar

Je gaat je huis verhuren, maar je hebt geen tijd of geen zin om dat zelf te regelen. Een verhuurmakelaar is dan een goed idee. De makelaar zorgt voor foto’s, verhuurborden, poster en verspreid je huis onder de verschillende woningwebsites. Je hoeft zelf dus helemaal niets te doen. Het vinden van de juiste makelaar kan echter nog wel eens lastig zijn. Volg de volgende tips om de geschikte makelaar te vinden.

Doe vooronderzoek

Voor je een makelaar kiest, is het handig om wat vooronderzoek te doen. Zoek bijvoorbeeld is op internet naar ervaringen en beoordelingen van andere klanten. Vergelijk ook de prijzen van verschillende makelaars en zoek uit of en hoeveel bemiddelingskosten een makelaar rekent. Vraag tot slot ook eens rond bij vrienden en kennissen naar hun ervaringen met verschillende makelaars. Zo krijg je al een behoorlijk goed beeld van wat er allemaal mogelijk is.

Regionale of landelijke makelaar?

Kies je voor een plaatselijke makelaar of een grote landelijke speler? Beide hebben hun voordelen, dus dit is een keuze puur op basis van persoonlijke voorkeur. Een plaatselijke makelaar is vaak persoonlijker, weet wat er speelt in de regio en kent de stad. Een landelijke makelaar heeft een groter bereik, waardoor je woning door meer mensen bekeken wordt.

Maak eens een afspraak

Je hebt je vooronderzoek gedaan en er zijn een paar makelaars die je wel aanspreken. Maak dan eens een vrijblijvende afspraak om kennis te maken. Het beeld van een bedrijf op internet kan nog wel eens afwijken van de werkelijkheid. Het is dus verstandig om de makelaar eerst eens persoonlijk te ontmoeten. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan zodat je op de hoogte bent van alle kosten. Doe dit bij alle makelaars die je interesseren en leg je offertes en ervaringen naast elkaar. Zo kun je een goed geïnformeerde keuze maken.

Bron: http://www.premiumhousing.nl/