Een vloerkleed heeft meerdere functies

Een vloerkleed heeft meerdere functies
NULL

Niemand staat er echt bij stil, maar een vloerkleed is meer dan alleen decoratie. De structuur van het kleed heeft namelijk bijzondere voordelen voor u en de andere mensen in het huis. Een vloerkleed heeft bijvoorbeeld de eigenschap om stof op te nemen. Het stof dat normaal gesproken in de kamer rond dwarrelt, trek zodoende in het kleed. Mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt zijn hier erg bij gebaat. Zij krijgen immers niet te maken met de allergische reactie die wel optreedt wanneer zij in aanraking komen met rondvliegende stofdeeltjes.

Verder zorgt een vloerkleed ook voor het nodige wooncomfort. Het is lekker zacht aan de voeten en werkt op verschillende manieren als schokdemper. Een valpartij wordt gebroken, waardoor de schade wordt geminimaliseerd, maar het dempt ook geluidsgolven en temperatuur. Een vloerkleed zorgt dus voor zowel een betere isolatie als voor betere schokdemping.

Bovenal een mooie toevoeging aan uw kamer

Ondanks de vele fijne extra voordelen van een vloerkleed, moeten we vooral niet uit het oog verliezen dat een vloerkleed bovenal een mooie toevoeging is aan het interieur. Er is geen interieur dat niet gebaat is bij een mooi vloerkleed. Zowel qua textuur als qua kleur en motief zijn er keuzes zat voor u als consument. Er zijn strak geweven vloerkleden van katoen, maar u kunt uw vloer ook bedekken met een lekker warm wollen kleed. Heeft u een strak interieur? Kies dan voor een degelijk vloerkleed met niet te veel motieven. Wanneer u een artistieker uiterlijk wilt, kunt u kiezen voor meerdere kleuren of gewaagde motieven.